Alapi Csaba blogoldala

  Ahány ház, annyi baj legyen :-)

  Staging, Home Staging bejegyzései

  Home Staging Kreatív :-)

  44 hozzászólás

  mareco_staging_technology_ingatlan_Alapi_Csaba_home_staging

  Várom a hívásokat, segítek.

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök

  Alapi Csaba
  Ingatlanügynök
  +36 30 370 5712

  Home Staging Kreatív :-)

  1 hozzászólás

  home_staging_mareco_ingatlan_eladó_lakás_Alapi_Csaba

  Várom a hívásokat, segítek.

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök

  Alapi Csaba
  Ingatlanügynök
  +36 30 370 5712

  Home Staging Kreatív :-)

  Nincs hozzászólás

  mareco_staging_technology_home_staging

  Várom a hívásokat, segítek.

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök

  Alapi Csaba
  Ingatlanügynök
  +36 30 370 5712

  Mint ahogy azt már írtam, ( ha nem, akkor most megteszem) a MARECO ZRT. belső oktatásának köszönhetően, HOME STAGING képzésen veszek részt. (Azért okoskodok itt a témával kapcsolatba.)

  Na a lényeg a lényeg.

  Az e heti foglalkozásunk alkalmával két kedves hölgy volt a vendégünk, előadónk:

  BÁNHALMI ZSUZSANNA és KOVÁCS-LELE MÓNIKA

  Előadásuk témája a HOME STAGING A LAKBERENDEZŐ SZEMÉVEL volt.

  Gondolom kitaláltátok a szakmájukat.

  A két órás foglalkozás megint interaktív volt, mint rendesen.

  Beszélgettünk, eszmét cseréltünk, véleményeket ütköztettünk, (verekedés nem volt).

  Staging folyamán, mint tudjuk, személyteleníteni szoktuk a lakást.

  A hölgyektől egy nagyon fontos dolgot tanultam ezzel kapcsolatban:

  Személytelenítéskor, a családi fotók elpakolása (ezt tudtam) a vallási szimbólumok elrejtése is lényeges!

  (erre eddig nem gondoltam, de miért is lennének a kedves hölgyek, ha nem azért, hogy csodáljuk Őket, és tanuljunk Tőlünk).

  A lakásvásárló be kell, hogy tudja engedni a lelkét, abba a lakásba amit, mint ingatlanügynök mutatok neki.

  Gondold végig, remélem, érthetően fogalmaztam.(félek, hogy nem mindig vagyok érthető, nem veled van a baj)

  A vallás tabu, ezt mint értékesítő, mindig is szem előtt tartottam.

  Köszönet az előadásért BÁNHALMI ZSUZSANNÁNAK és KOVÁCS-LELE MÓNIKÁNAK

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök

  Alapi Csaba
  Ingatlanügynök
  +36 30 370 5712

  A Staging ugyanaz mint a belső építészet?

  A staging más mint a belső építészet, a staing-nél arra fókuszálunk, hogy mire fog figyelni a potenciális vevő, mivel a belsőépítészek az adott lakástulajdonos ízlése és elvárásai alapján végzik a munkájukat.

  Alapi_Csaba_home_staging

  A home staging minden esetben a vevő érdekeit nézi. A feladatunk az, hogy a vevők számára tegyük érdekessé a lakást, nem pedig az, hogy a tulajdonos elképzelésit valósítsuk meg a lakás átalakításával.

  Alapi_Csaba_home_staging_1

  Alapi_Csaba_home_staging_2

  Alapi_Csaba_Ingatlanügynök_jpg

  Alapi Csaba
  Ingatlanügynök
  +36 30 370 5712

  Számokra, statisztikákra találtam Home Staging témában, remélem adok új nézőpontokat:

  Ha úgyis el akarom adni a házam, miért fektessek bele még többet? – kérdezhetnéd. Persze magyarázhatom, hogy megtérül, akár pénzben, akár időben (ami mint tudjuk, szintén pénz), de beszéljenek inkább a számok.

  Íme tíz indok, miért érdemes feltuningolni valamit, amit el akarunk adni.

  Már a 2000. év nemzetközi ingatlan-értékesítés statisztikái kimutatták, hogy a home staging-re fordított összeg átlagosan 3,4-szeresen térült meg. 15.000 ingatlanügynök 87%-a mondta, hogy az ügyfelek a lakásról szerzett első benyomásuk után – mondhatni ránézésre döntenek.

  Lehet, hogy jó a lakás beosztása, remek lehetőségei vannak, de ezt az avatatlan szem csak a legritkább esetben látja.

  A vevők 58%-a általában 10 lakást néz meg, mielőtt dönt. Ennyi lakás közül kell kitűnnie a tiednek, hogy jobban emlékezzenek rá.

  Az eladók 79%-a volna hajlandó akár 5.000 dollárt költeni a lakás ‘tuningjára’ – ha tudná, mire érdemes.

  Általában elég az ingatlan árának 1-3%-át arra fordítani, hogy a lakást formába hozzuk.

  A vevők 63%-a hajlandó többet fizetni egy ingatlanért, ha azonnal be tud költözni, nem kell újrafesteni, takarítani, javítgatni.

  A vevők 86%-a mondta, hogy a lakásban a tárolók nagyon fontosak. Ha ezt jól meg tudod mutatni, nyert ügyed lehet.

  A három legfontosabb dolog, ami elad egy ingatlanbelsőt: a frissen festett falak, tiszta, rendezett szekrények és a jó állapotú padló. A home staging mindhármon segít.

  A vevők 52%-a szerint a konyha a legfontosabb tényező a döntésükben. A vevők 79%-a fizetne többet az ingatlanért, ha felújított konyha lenne benne.

  A férfiak 41, a nők 30%-a hajlandó többet fizetni egy frissen dekorált, attraktív lakásért.

  Persze ezen felméréseknek a nagy többsége Amerikában készült, ahol a home stagingnek már hagyománya van – pont ezért tudnak ennyi adattal szolgálni.

  Érdemes viszont azt a két tényt átgondolni, ami (országtól függetlenül) minden ingatlaneladásra igaz:

  Az eladó lakást a meghirdetés utáni első tíz napon belül nézi meg a potenciális vevők háromnegyede.

  Minél tovább hirdeted a lakásod, annál biztosabb, hogy engedned kell az árból.

  Hát nem éri meg egy kicsit jobban felkészülni arra a tíz napra?

  Köszönet a http://hangulatmontazs.freeblog.hu/ szépérzékű írójának.

  Alapi_Csaba_Ingatlanügynök_jpg

  Alapi Csaba

  Ingatlanügynök

  Az utóbbi hónapokban sokat foglalkozok a home staging technikával, tanulom, próbálom a mindennapi munkám részévé tenni.

  Minap olvastam egy cikket a tuti tippek weboldalon. Arra az elhatározásra jutottam, hogy a cikkből kiollózott néhány gondolatot meg kell osztanom Önnel, Önökkel, Veled, Veletek.

  Ettől szebben én sem írhattam volna :-)

  Remélem, szerzői jogokat nem sértek, ha mégis vállalom a felelősséget.

  Íme:

  A jelenlegi pénzügyi (és gazdasági) világválság nemzetközi következménye az, hogy mérséklődött a lakáskereslet és kínálat, majd zuhanni kezdtek az ingatlanárak. Előbb-utóbb a hitelpiaci problémák és az ezzel járó ingatlanpiaci válság Magyarországra is kihatnak, így érdemes felkészülni, főleg ha a közeljövőben szeretnénk ingatlanunkat lecserélni..

  Amerikában és Ausztráliában évtizedek óta a lakáseladás egyik legfontosabb stratégiája a staging – vagyis a lakás eladásra való felkészítése. Épp úgy, mint egy használt autót, a lakásokat is kipofozzák, felfrissítik, ha szükséges felújítják a cél érdekében, amely az ingatlan maximális piaci értékesítése minimális időn belül. Ehhez általában felfogadnak egy lakberendezőt vagy stylist, aki profi tanácsokkal segít az ingatlan kicsinosításában. Íme néhány tipp londoni munkatársunktól, aki ezzel foglalkozik:

  A legtöbb ember az első percekben eldönti (tudat alatt), hogy kell-e neki egy ingatlan vagy sem. Ezért nagyon fontos az első benyomás, az ingatlan környezete, külseje, az előszoba. Mielőtt meghirdetjük a lakást, feltétlenül tegyük rendbe a kertet, a lépcsőházat és a bejárati ajtót. Ahova csak lehet, tegyünk friss virágokat vagy növényeket. Ami koszos, pucoljuk meg – ha a falak, ajtók karcoltak vagy foltosak, fessük át.

  Üres lakásokat nehezebb eladni, mint lakott tereket – ennek oka az, hogy a legtöbb ember nem tudja igazán elképzelni a berendezését. Nem is csoda, ugyanis szinte mindenki ugyanúgy használ egy teret és rendezi el a bútorait, mint az előző lakó!

  Nem létezik makulátlan lakás, legalább is olyan lakás, amiben élnek – de a vevők mindig tisztaságot és rendet várnak el. Így mielőtt piacra tennénk az otthonunkat – végezzünk egy igazi nagytakarítást. Mindent pucoljunk meg – az ablakokat, ablakpárkányokat, ajtókat, burkolatokat, falakat stb. Mossuk ki a függönyöket, szőnyegeket és minden más textilneműt.

  Annak ellenére, hogy a legtöbb ember beköltözés után sok mindent átalakít, átfest, mégis az alapján vásárol egy ingatlant, amit lát – pl ha számára ellenszenves színnel van egy szoba lefestve, általában más ingatlan után néz, pedig egy fal átfestése igazán nem nagy munka…de ez mégis így van, és vegyük ezt figyelembe a következő szempontok alapján.

  Személytelenítsük a lakást – egy potenciális vevő önmagát akarja elképzelni a lakásban, a saját személyes dolgaival. Ha tele van a lakás más életével, úgy nehezebb az illetőnek elindítani a fantáziáját. Minden személyes tárgyat, díszt dobozoljunk – majd tegyük el a padlásra, pincébe, garázsba, tárolóba – ha nincs hely, vigyük el rokonokhoz, barátokhoz.

  Senki nem szereti a zsúfoltságot. Minél nagyobbnak látszik egy lakás, annál könnyebben lehet eladni – így minden felesleges vagy nagy bútorzatot tegyünk tárolóba. Pakoljunk el dísztárgyakat is, könyveket stb. Csupán néhány hétig kibírjuk nélkülük!

  Nagyon fontos, hogy a lakásunk imponáljon az átlagembernek – semlegesítsünk mindenféle extrém dekorációt, legyen az eklektikus, trendi, egzotikus, művészi, ultra-modern vagy bolondos irányzat. Mindenkinek meg van a saját stílusa – azonban a végletes vagy különlegesen egyéni stílusok potenciális vásárlókat riasztanak el. Ha muszáj, fessük át a falakat, húzzuk át a textilneműket, cseréljük le a szőnyegeket. Alkalmazzunk világos semleges színeket.

  Ha a lakás régen volt felújítva, érdemes felújításon is gondolkodni, de egy tisztasági festésre feltétlenül szükség van. Ideális mindent fehérre festeni – ezzel a legtöbb vevőnek imponálunk, mert könnyen ráteheti a saját pecsétjét a beltérre. Burkolatcsere is sokszor célszerű lehet.

  Minden lakásnak van előnye és hátránya – erősítsük az előnyöket, tompítsuk a hátrányokat (de soha ne takargassunk komoly pl. strukturális hibákat – az egyértelmű becsapás).

  Minden háziállatot, és azok nyomait távolítsunk el a lakásból az periódus alatt.

  Gondoljunk az illatokra – állítólag a legcsábítóbb a frissen sült kenyér vagy a frissen készített kávé illata, de illatosított gyertyákkal is elbódíthatunk érdeklődőket.

  Egy ingatlan eladásával sokszor egy bizonyos életmódot is „árulunk” vagy propagálunk – így a környéktől függően, hagyjunk kint „véletlenül” olyan dolgokat, amelyek ezt az életmódot reprezentálják. A vágy egy nagyon erős hajtóerő – a célunk az, hogy egy potenciális vevő minden kívánsága az legyen, hogy a mi lakásunkban éljen boldogan (amely már nekünk nem kell – valójában ez a lakás vásárlás-eladás alap ellentmondása).

  Miután a lakást meghirdettük – az érdeklődők érkezése előtt a következőket pipáljuk ki:

  Minden térségben legyen rend és tisztaság

  Legyen kiszellőztetve

  Legyenek friss virágok vázában – nagyszobában, hálószobában

  A szobák legyenek otthonosak, de ne túl otthonosak – díszpárnák, takarók lazán (de természetesen perfekt kombinációkban) elhelyezve. Speciálisan kiválasztott dísztárgyak az összhangot tökéletesítsék.

  A konyhában semmi ne legyen szem előtt – csupán egy friss, szezonális gyümölcsös kosár a konyhapulton, esetleg frissen sült muffinok, péksütemények.

  Kapcsoljuk fel a világításokat – még nappal is!

  Ha a fürdőszobában nincsen ablak, gyújtsunk gyertyákat a fürdőkád körül (ez elveszi az érdeklődő figyelmét a problémáról).

  Ha lehet hallani a forgalmat vagy a szomszédokat, tegyünk fel háttérzenét – csakis klasszikus, dallamos melódiát (de ne lift-zenét!).

  Gyerekek soha ne legyenek otthon – főleg kislakásokban.

  A fenti tippek nem kerülnek nagy összegekbe, csupán néhány órás energiába, de tutira növelik egy lakás eladhatóságát, amely nagyon fontos a jelenlegi ingatlanpiacon. Sok szerencsét! Forlook Design, London


  Na’ erről tanulom én mostanság, csak hát ettől mélyebben, behatóbban.

  Mit szól, szólnak, szólsz, szóltok hozzá?

  Igény esetén: Ajánlom magamat :-)

  Alapi_Csaba_Ingatlanügynök_jpg

  Alapi Csaba

  Ingatlanügynök

  Felhívás keringőre!

  1 hozzászólás

  Alapi Csaba vagyok a MARECO ZRT. Vezető üzletkötője.

  Ingatlan értékesítéssel eltöltött éveim alatt szerzett tapasztalatok alapján, és egy hazánkban még új, átütő erejű technológia ismereteivel gazdagodva, azt merem állítani, hogy sikeres tudok lenni ingatlana értékesítésében. A nehéz gazdasági helyzet és az óriási kínálat miatt csak az általam is alkalmazott új technikával lehetünk eredményesek az eladásban.

  Mindezt nemzetközi statisztikákkal tudom alátámasztani.

  A megfelelően előkészített ingatlanok 30 százalékkal gyorsabban kelnek el,

  eladási áruk 3-10 százalékkal magasabb.

  Ha tudunk egy csapatként dolgozni, ez az Ön lakásánál, házánál is elérhető.

  Egyeztessünk időpontot egy konzultációra!

  06 30 370 5712

  Alapi_Csaba_Ingatlanügynök

  Alapi Csaba
  Ingatlanügynök

  Home Staging

  Nincs hozzászólás

  Mit is jelent a szó?
  Az én értelmezésemben színpadra állítást.
  Azért használjuk ezt az angol szót, mert először is: trendi (na, ez baromság), másodszor: rövid (mint a közelmúltban elhunyt popsztár nadrágja), harmadszor – és ez a lényeg: kifejező.

  Most jól figyeljetek, mert lehet, hogy egyszer sem mondom el: A Staging legfőbb célja az, hogy az ügyfél érdeklődését, birtoklási vágyát felkeltsük. Meghatározzuk az adott ingatlan legelőnyösebb vonásait, és olyan technikákat alkalmazzunk, amelyek még inkább kiemelik a vonzó adottságokat. Célunk, hogy egyértelműen pozitív vizuális benyomást keltsünk, olyan otthonokat alakítsunk ki, amelyek bármely érdeklődő számára a kényelem és komfort érzetét nyújtják.
  Tehát a lényeg: POZITÍV ÉRZÉSEKET KELL KELTENI AZ ÜGYFÉLBEN.
  Hosszan beszélhetnék a technikáról, de nem akarom untatni a tisztelt olvasóságot.
  A mai magyar valóság:
  Ingatlanügynök kimegy a lakás tulajdonosához a lakásba (előzetesen hosszasan könyörgött telefonon, hogy hagy vegye megbízásba, kvázi, hagy segítsen az értékesítésben). Aláírják a papírokat. Ügynökünk (vagy én!) előveszi (előveszem) a fényképezőgépet. A gép lencséje meglátja a puszta valóságot, és automatikusan bezáródik.

  Mit is látott a lencse, amitől megtagadta a munkát?
  Fregolit száradó ruhákkal, reklám-ajándékokat, mosatlan edényeket, cica almot, kutyaszőrt, rendetlenséget, kupit, piszkos ablakot, régi beázást, koszos fürdőkádat, plüssállatot, művirágot, karácsonyi dekorációt (májusban), hűtőmágnes gyűjteményt, limet, lomot, kacatot ( a teljesség hiányával).
  TISZTELET A KIVÉTELNEK!!
  Amikor FÉLVE megkérjük a tisztelt megbízónkat, hogy tegyünk egy kis rendet (csak a lencsénk kedvéért) mindig megcsillan az Ő szemükben a sértődöttség apró fénye.
  Mit van mit tenni, mentjük, ami menthető, pakolunk. Hol gyorsan, felületesen, hol lassan, szájhúzogatósan. Aztán fotózunk (valamit csak kellene mutatni az érdeklődőknek, valamivel csak kellene reklámozni a terméket). Az esetek 90%-ában sietni kell, valami mindig sürgősebb a tulajdonosnak.
  Ne keverjük össze a huzatot a szellőztetéssel! Ez nem Home Staging.
  Ez a „próbálunk előnyösen fotózgatni” kategória!

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök_home_staging_el_PG

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök_home_staging_ut_JPG

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök_home_staging_előtt_JPG

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök_home_staging_után_JPG

  Alapi_Csabai_ngatlanügynök_home_staging_nappali_elotte

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök_home_staging_nappali_utana

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök_home_staging_előtt_fotó_JPG

  Alapi_Csaba_ingatlanügynök_home_staging_után_fotó_JPG

  Alapi_Csaba_Staging_Szoba_Elotte

  Alapi_Csaba_Home_Staging_Szoba_Elotte

  Alapi_Csaba_Home_Staging_Szoba_Utanna

  Alapi_Csaba_Home_Staging_Szoba_Utanna

  Miután elolvastam, amit ma írtam, értem már, miért kért a barátom az étteremben zabot a pincértől a magas lónak. Amin ülök.

  Alapi_Csaba_Ingatlanügynök

  Alapi Csaba
  Ingatlanügynök